Statistik...

 
...är lite kul tycker jag. Och därför kan jag ju inte låta bli att spinna vidare på min "tradition" med att summera mitt syår och bygga vidare på min lilla lista. Året avslutades i ett ganska långsamt tempo, annars tror jag att 2013 hade toppat 2012 faktiskt. Och tyvärr har jag ju inte heller hunnit med bloggen som önskat. Risken är dessutom stor att jag kommer få dra ner på bloggandet ytterligare framöver. Jag önskar att det fanns mer tid för det, men så är tyvärr inte fallet.
 
Nå, åter till statistiken ;-)
 
2013: 518, 1,41 plagg/dag

2012: 542, 1.48 plagg/dag

2011: 284, 0.78 plagg/dag

2010: 352, 0.96 plagg/dag

2009: 478, 1.3 plagg/dag

2008: 492, 1.35 plagg/dag

2007: 28, 0.85 plagg/dag (december 2007, började 071128)

Det har varit ett bra år under 2013. Både roligt och givande på flera sätt. Visst kommer det alltid dalar då man tycker det är lite slitigare än normalt, men sedan blir det en skön topp igen. Årets absolut roligaste var när jag blev kontaktad av Babybiten, med förfrågan om jag ville sälja mitt hemmasydda där. Jag har fått flera sådana förfrågningar tidigare, men det har liksom alltid legat "fel i tiden". Den här gången kändes det så rätt så jag nappade. Så nu har jag ett komissionsavtal med dem. Och det bästa är att  deras koncept går ut på att ha lite "lokalproducerat" och jag tycker det känns fantastiskt att bara kunna åka in till närmsta storstad och leverera direkt.

Detta har gjort att jag inlett fas nummer 2 med Älsklingsfrö. Och vart det leder, ja, det kan bara framtiden utvisa!

För att ge er lite nytt visuellt så visar jag upp det sista sydda alstret 2013. Min "nyårsblåsa". Egentligen utgjorde överdelen en toille till en beställd klänning, men det var ju lika bra att passa på att färdigställa den till mig själv. Detaljerna kring hals/ringning är lite nya för mig, men jag ska visa upp dem noggrannare på annat plagg framöver.
 
Årets absolut bästa sömnadsmässigt för egen del är min alldeles egenhändigt skapade regnkappa. Inget komplicerat sömnadsmässigt, men en hel del tidskrävande moment och nya saker ändå. Som att sy i laminerat bomullstyg, och att använda speciell tejp för regnkläder. Tidskrävande men inte komplicerat, bara lite bökigare än normalt. Och tidskrävande projekt är som bekant inget jag brukar pyssla med, men det var grymt kul och gav mersmak! Så det får bli mitt ledord för 2014 och den personliga sömnaden: fler projekt som tar tid, men har det där lilla extra!
 

Och eftersom jag mycket sällan kan hålla mig till ett mönster rakt av, fick ju även detta mönster ge avkall på vissa detaljer och andra lades till eller förbättrades i mitt tycke. Och jag skäms inte för att säga att jag är stolt som en tupp över denna kreation. Och regnkappan/jackan kommer användas flitigt (gärna utan regn också ;-) ). Och med det önskar jag er nu en riktigt god fortsättning på det nya året, så här en dryg vecka in!
Kategori: Vad händer? Taggar: 2013, nyår, sammanfattning, statistik, årets bästa;
Lottiz Fotograferande fyrabarnsmamma:

Otroligt fina och du är så himla duktig. Ny design ser jag med :-D

Svar: Tack vännen! Japp, lite ny design kändes som att det var på sin plats nu då det sker en del förändringar. Den här känns enklare och mindre plottrig.
Älsklingsfrö®

Maria:

Jag tror inte att jag har kommenterat här förut, men jag har läst din blogg ganska länge! Jag tycker du syr jättefina saker, och nyårsklänningen var verkligen helt i min smak! Kul också med en summering. Jag är lite av en statistiknörd så jag borde kanske också börja föra bok över vad jag skapar.

Svar: Tack! Kull både att du gillar bloggen och klänningen. Jag har samtliga mina sydda alster fotade och inlagda i olika mappar för olika år. Väldigt strukturerat ;-) och som sagt, siffror är lite kul ibland.
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: